Kosten

Recht op kraamzorg en de kosten.

In het Landelijk Indicatie Protocol (LIP) is vastgelegd dat iedere kraamvrouw recht heeft op 49 uur kraamzorg bij het geven van borstvoeding. Bij kunstvoeding is er recht op 45 uur zorg. De verloskundige kan meer of minder uren indiceren tijdens het kraambed. Dit gaat in het algemeen in overleg met gezin en kraamzorg. Zo krijgt u dus altijd de hoeveelheid zorg die u nodig heeft.

Voor ieder uur kraamzorg dient een wettelijke eigen bijdrage van 4 Euro betaald te worden. Deze bijdrage is bij iedere leverancier van kraamzorg gelijk. Er zijn verzekeraars die deze eigen bijdrage vergoeden. Dit is geheel afhankelijk van de verzekering die u heeft afgesloten. Een aanvullende verzekering geeft meestal recht op volledige vergoeding. Het is belangrijk om uw polisvoorwaarden goed door te lezen of contact op te nemen met de verzekeraar. Indien gewenst neemt Kraamzorg Diane contact op met uw verzekering.

Kraamzorg Diane levert on-gecontracteerde kraamzorg. Als zelfstandige kraamverzorgster kan ik geen contract afsluiten met zorgverzekeraars. Dit heeft niets met de kwaliteit van de zorg te maken, in tegendeel, ik ben gediplomeerd en gekwalificeerd kraamverzorgster. In het bezit van een keurmerk, afgegeven door de N.B.v.K..

On-gecontracteerd kan betekenen dat uw declaratie niet voor 100 procent wordt uitgekeerd. Het bedrag dat u gekort wordt op uw declaratie komt voor rekening van Kraamzorg Diane.